Jakie zalety mają soki z wyciskanych owoców?
Soki wyciskane ze świeżych owoców to napoje, które pozwalają nam szybko przyswajać cenne dla zdrowia substancje bioaktywne. Kompozycje owocowe przerabiane na soki zachęcają do spożywania cennych witamin w formie wygodnych napojów. Jedną z zalet soków z wyciskanych owoców jest właśnie wygoda w spożywaniu i wpływ na zdrowie człowieka.
Soki z wyciskanych owoców dostarczanych do firmy
Coraz więcej przedsiębiorców inwestuje w zdrowie swoich pracowników, zamawiając regularne kompozycje owocowe do biur. Największą bombą witaminową są nieprzetworzone owoce i warzywa lub soki z wyciskanych owoców. Zdrowa osoba przyjmuje nawet 90% substancji bioaktywnych, które są zawarte w soku wyciskanym z owoców, czyli więcej niż w przypadku ich jedzenia. Owoce dla pracowników przetworzone w soki na firmowym zapleczu zachęcają do sięgnięcia po zdrowe składniki w czasie przerwy, śniadania, obiadu lub innego posiłku podczas pracy.
Budowa odporności, usprawnianie trawienia, oczyszczanie organizmu i nie tylko
Soki z wyciskanych owoców mogą w różny sposób działać na organizm człowieka. Soki wyciskane na wolnych obrotach budują naturalną odporność na działanie wirusów. Usprawniają także trawienie. Spożywanie świeżo wyciskanych soków z owoców dla biura poprawia przemianę materii. Soki z wyciskanych owoców są bowiem bogate w błonnik, co usprawnia perystaltykę jelit. Soki nawadniają organizm i dzięki swojemu składowi redukują problemy z niestrawnościami. Co więcej, soki o właściwościach oczyszczających mogą wyjątkowo skutecznie redukować szkodliwe substancje z organizmu.
Dodanie energii w wygodny sposób
Owoce dla pracowników biura to sposób na dodanie im energii i ograniczenie ochoty na słodycze. Owoce przetworzone w firmie na soki dla wielu osób są szczególnie zachęcające do sięgnięcia po witaminowe przysmaki. Lubimy soki, wygodnie uzupełniamy nimi posiłki, są też po prostu wygodne dla naszego układu trawiennego. Owoce w formie półpłynnej z cennymi wartościami odżywczymi potrzebują mniej enzymów do ich przyswojenia.