Porady

fruittogo

Pożywne zestawy owocowe. Co powinno wchodzić w ich skład?

fruittogo

W wielu nowoczesnych firmach popularnym rozwiązaniem stały się owocowe czwartki, czyli oferowanie pracownikom możliwości zjedzenia zdrowej przekąski za darmo w trakcie dnia pracy. Z zestawów owocowych coraz chętniej korzystają także lokale gastronomiczne, szkoły oraz organizatorzy imprez plenerowych. W ofercie naszej firmy znajdują się przykładowe pakiety owoców. Oferujemy także możliwość indywidualnego doboru owoców do skrzynki, co pomoże zaspokoić potrzeby nawet najbardziej wymagających konsumentów.

W skład pożywnych zestawów owocowych wchodzą tylko naturalne i starannie wyselekcjonowane owoce. Z tego względu dobrym pomysłem okazuje się zbudowanie pakietu na bazie jabłek oraz bananów. Jabłka to owoce bogate w różne witaminy i minerały. Podobnie jak banany są wyposażone w sporą zawartość rozpuszczalnego błonnika, który nie tylko zaspakaja głód, ale także wspomaga trawienie. Standardowy zestaw uzupełniany jest także o owoce sezonowe, co jest gwarancją świeżości przekąski, a także są urozmaiceniem dla standardowej diety. Chętni mogą uzupełnić skrzynkę o inne owoce. Dobrze sprawdzą się między innymi gruszki i winogrona.

Dlaczego warto skorzystać z owocowych pakietów w biurze?

Jak powszechnie wiadomo, spożywanie owoców jest rozwiązaniem korzystnym dla zdrowia. Zawarte w nich sole mineralne, enzymy, cenne witaminy oraz błonnik wpływają pozytywnie nie tylko na dietę, ale także zdrowie. Dostawa owoców do biur jest w stanie zapewnić pracownikom odpowiednią energię i witalność. Co za tym idzie, zwiększa się ich efektywność oraz zaangażowanie w wykonywane obowiązki.

Poprzez dołączenie do oferty pracy informacji o możliwości skorzystania z owocowych pakietów pracodawcy są w stanie budować pozytywny wizerunek firmy, a tym samym przyciągnąć potencjalnych pracowników. Chęć skorzystania z tego udogodnienia może zwiększyć satysfakcję z wykonywanej pracy. Co więcej, zawarta w pakiecie porcja witamin może wpływać na polepszenie samopoczucia wśród zatrudnionych pracowników.