Porady

fruittogo

Owocowe dni w pracy. Skąd bierze się ich popularność i dlaczego warto je stosować w swojej firmie.

fruittogo

Owocowe dni w pracy, czyli wybrane dni w tygodniu, gdy na biurkach pracowników lądują skrzynki z owocami, są praktykowane od wielu lat na zachodzie Europy. Do Polski przyszły razem z modą na zdrowy styl życia i szybko podbiły serca zarówno pracowników, jak i pracodawców. Niosą one bowiem obopólne korzyści.

Dostarczając owoce pracownikom dbasz o ich zdrowie

Skrzynki pełne bananów, jabłek, winogron, cytrusów czy owoców sezonowych to prawdziwa bomba witaminowa. Dzięki nim twoi pracownicy będą zdrowi, bardziej witalni, będą mieli więcej energii i zapału do pracy. Organizując owocowe dni zadbasz również o ich zdrowie psychiczne. Z jednej strony bowiem poczują się bardziej przez ciebie docenieni i zmotywowani, z drugiej, podczas owocowej przerwy, będą mieli okazję zintegrować się między sobą. Owocowa przekąska poprawi humor i pozytywnie wpłynie na atmosferę w firmie.

Owocowe dni generują… lepsze obroty!

Zdrowy pracownik to nie tylko pracownik pracujący bardziej efektywnie, ale i mniej chorujący. Szybko zauważysz, że regularne owocowe dni w pracy wpłyną na mniejszą ilość zwolnień lekarskich, co przełoży się  z kolei na wyższe obroty w firmie. Fakt, że w pracy czeka zdrowa przekąska może stanowić dodatkową motywację dla pracownika.

Owocowe dni pozytywnie wpływają na wizerunek twojej firmy

Kolejnym argumentem, przemawiającym za dostarczaniem owoców pracownikom jest fakt, iż takie działania wpływa pozytywnie na wizerunek firmy i budowanie jej marki. Po pierwsze, firma zyskuje wizerunek przedsiębiorstwa ekologicznego, które zamiast słonych lub słodkich przekąsek, pełnych konserwantów, korzysta z darów natury. Ponadto, dzięki owocowym dniom, twoja firma zapracuje sobie na opinię troszczącej się o swoich pracowników i dbającej o ich zdrowie.

Niewielki wysiłek, który się opłaca

Regularne dostarczanie owoców pracownikom jest bardzo proste. Wystarczy skontaktować się z naszą firmą, ustalić grafik przywożenia towaru oraz wielkość i zawartość skrzynek.

Organizowanie owocowych dni w miejscu pracy niesie zatem korzyści zarówno dla pracodawcy, jak i dla pracowników. Warto na stałe wpisać je do swoich kalendarzy.

Dla każdej nowej firmy przez pierwsze dwa tygodnie oferujemy 15-procentowy rabat.